Módosítva:  2022.05.06. 10: 38

Az itt, a bal oldali oszlopban látható videók a Civil TV 11 azaz Csanády László munkája, Ö egy újbudai lokálpatrióta „Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről tájékozódhat.”
Elérhetősége:       és/vagy    civiltv11.blog.hu

Költészet Napja 2022. Újbudán

Április 11, József Attila születésnapja, a Költészet Napja. Ebből az alkalomból látogattunk el a Kosztolányi tér 11 szám alatt található KF&T Klub és Galéria József Attila estjére. Kurucz Ádám Konrád Latinovits – díjas versmondó önálló estjén József Attilát ő maga személyesítette meg felidézve életének főbb állomásait miközben néhány költeménye is elhangzott.
Forrás:  civiltv11

Tavaszi randevú az újbudai civilekkel


Újbudai civil közösségekkel ismerkedhettek meg azok az polgárok, akik kilátogattak a Tavaszváró piknikre a Bikás parkba és felkeresték a civilek apró szigetét. Forrás:  civiltv11

Az Ismeretlen KIBERTÉR BIZTONSÁGOS Használat


Vendégünk Balogh Turul, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) szakmai szervezője, adatvédelmi tisztviselő és információbiztonsági szakértő.
Forrás:  Creative Noise

Saját otthoni studio


Otthoni félkész stúdiómat mutatom be ebben az epizódban. Többen kértétek, érdeklődtetek az utómunka studiozás jelenlegi állapotáról. Így most ebben az epizódban erről beszéltem, ezt mutatom be Nektek.
Forrás:  EP78 - Saját otthoni studio

Content Rumble


Az ember a kamera mögött: vendégünk volt Schram András, portréfotós, esküvőfotós, és fotóművész, bár utóbbit nem szereti annyira használni. Érdekelt minket András teljes fotós munkássága, amihez szorosan hozzá kapcsolódik az életútja is, így arról is kérdeztük.
Forrás:   Content Rumble

Content Rumble

Kiszámolós mennyibe kerül egy FOTÓ-VIDEÓ STÚDIÓ. Nyitnál egyet? Roland elmeséli az összes tapasztalatát a stúdió nyitásról, üzemeltetésről és fejlesztésről.
Kiadások: 50 KATA - 200e-től Ingatlan - 30-140 Rezsi - 50-100e-től Új díszletek - 10e Fogyó papír egyéb, tisztító szer, festés stb - 4-5e Adobe - 5e könyvelő - 4e HIPA - 1e Web - 2e bank - 40e marketing = 396e/506e havonta + eszközök karbantartása, pótlása + x évente nagyobb felújítás (padló, hátterek, eszközpark) + alkalmazott...  Forrás:   Content Rumble

Roland


„Heidrich Roland kísérletező gitáros és zeneszerző. Zenéjére és játékára leginkább a modern jazz, a blues, a progresszív rock, az avantgarde és a szabad improvizáció van hatással...” Egy régi munkatársam, még az előző életemből.
Forrás:  heidrichroland.com

Egy boldog ember - Kocsma Televízió Kisbabot   /bővített válzozat/

„Káldy László a honlapra feltöltött művekkel saját bevallása szerint összesen 62 különféle díjat nyert magyarországi, illetve nemzetközi filmes versenyeken (van, amelyikkel egyet sem, van, amelyikkel többet is). Az 1938-ban született függetlenfilmes alkotó eredeti foglalkozását tekintve gépészmérnök, ám kisebb-nagyobb megszakításokkal már egyetemista kora óta készít filmeket – csupán kedvtelésből, saját eszközeivel, saját pénzéből és többnyire egyedül. Az elmúlt évtizedekben nagyon sok alkotást rendezett, melyekkel – részben a fent említett díjaknak köszönhetően – filmes körökben ismertségre tett szert, ám sajnos a nagyközönség nem nagyon ismerheti ezeket a munkákat. Ezen akar most Káldy honlapja elindításával változtatni: elhatározta, hogy „amíg még él, az internet segítségével közkinccsé teszi” műveit, hogy szélesebb körben is örömet tudjon szerezni velük. A honlapon olyan filmek nézhetők meg, mint a vándorcirkuszosokról szóló doku, a Santo és a többiek, a Kocsma Televízió vagy a szerelmes és egyéb feliratoknak, falfirkáknak utánajáró Love Story, a fergeteges filmes önarckép, a Képzeljék csak el (lásd képünket), az egy Tisza-menti horgásztanya önkéntes gondnokáról (A mindszenti kisrév gondnoka) vagy épp egy dzsessz-zenészről szóló portérfilm (Miklós), a Jaj már megint?! és a Rózsi, Rózsi mi bajod? címűkisjátékfilmek vagy olyan formabontó kísérleti alkotások, mint a Kísérleti nyúl és A robogós embervagy a Zenés film című rendhagyó útfilm.”
Forrás:  Káldy László Filmek:  Káldyfilm