• Az utolsó módosítás ideje:   2019.11.14. 06: 59

  Civil TV 11

  Az itt, a bal oldali oszlopban látható videók a Civil TV 11 azaz Csanády László munkája, Ö egy újbudai lokálpatrióta
  „Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről tájékozódhat.”  
  Elérhetősége: és/vagy civiltv11.blog.hu

 • Új színházi játszóhely.

   


  A Színházak Éjszakája napján nyílt meg a Fadrusz utca 12 alatt az az impó-színház, amely a keresztségben a „Bejárat„ nevet kapta.

 • Műemlék Albertfalva határán

   

  A Galvani és a Szerémi út sarkán egy kis dombon áll a kerület legrégebbi, ma már műemlék épülete a lőporos dóm. Egy készülő hosszabb és részletesebb videó előzetese, most csak néhány percben.

 • Kultúroázis a Bukarest utcában.

  Ebben az esztendőben lesz 15 éve annak, hogy a Bukarest utcai egykori buszpályaudvar épületében megnyílt a Tranzit Art Café. Az átalakítás olyan jól sikerült, hogy a Borsay Attila tervei szerinti belsőépítészeti kialakítást Budapest Építészeti Nívódíjjal ismerték el. Az eltelt évek során számtalan kulturális esemény helyszíneként vált méltán ismertté. Kiállítások, koncertek, irodalmi előadások, sőt nyáron még filmvetítések is várják a felnőtteket és a gyermekeket. És aki szívét-lelkét beleadva mozgásban tartja ezt a kultúrpontot, az Egri Orsolya a Tranzit Art Café tulajdonosa.

 • Neked munka, nekem álom

  Ezen a címen rendezi meg immár ötödik éve a Salva Vita Alapítvány azt a programot, amely a fogyatékos emberek munkavállalását segíti elő. A program célja, a megváltozott munkaképességű emberek életminőségének javítása, a társadalomba történő beilleszkedésük elősegítése. Az egyhetes népszerűsítő eseménysorozat az Allee-ból startolt.

 • 5 INGYENES TIPP a stabil kamerához

  5 OLCSÓ TIPP a stabil kamerához

  5 TIPP a jó vágáshoz

  5 TIPP kezdő vloggereknek

  • Heidrich Roland
   Egy tisztelt munkatársam, még az előző életemből.

   Roland ugyan már gyermekkorában kapcsolatba került a zenével, gitárt azonba eloször 14 éves korában vett a kezébe. Sokat köszönhet tanárának Csikós Attilának, aki a kezdeti években inspirálta, valamint mesterének, Szabó Sándornak, aki a zene mélyebb lényegébe avatta be.
   Webéap:  heidrichroland.hu

  • Szabó Gábor HSC operatőr
   milyen képességekkel és szaktudással kell rendelkeznie egy jó operatőrnek?

   Lassan tizenhárom -négy év telt el a sorozat elkészülte óta. Az egyes epizódokban feldolgozott témák a mai napig aktuálisak. Egy jó fotó vagy video készítéséshez elengedhetetlenül fontos a fény és árnyék minden tulajdonságának és ezek egymásra hatásának ismerete. Ezekhez adnak sgítséget a 12 részben feldolgozott témák. Érdekesség, hogy a már csak kuriózumnak számító vegyszeres fotókidolgozást is érinti a sorozat.  © 2014 by ARI

   A példasorozat filjei itt     Szabó Gábor operatőr