Módosítva:  2021.10.14. 11: 48

 


Az itt, a bal oldali oszlopban látható videók a Civil TV 11 azaz Csanády László munkája, Ö egy újbudai lokálpatrióta „Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről tájékozódhat.”  

 

Elérhetősége: és/vagy civiltv11.blog.hu

 


A fák a Bartókon is állva halnak

A FŐKERT október elején a fák sorsáért aggódókat egy közös helyszíni bejárásra hívta, hogy tájékoztatást adjon a Bartók Béla úton kivágásra kerülő platánokról. Az itt lévő fasor 11 fája vált oly mértékben veszélyessé, amelyet már nem lehet megtartó kezeléssel tovább fenntartani.

Forrás:  civiltv11


Száz év és száz kilóméter

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium ebben a tanévben ünnepli névadója születésének 100 évfordulóját Ennek első és izgalmas eseményére a napokban került sor. Az iskolapolgárok elhatározták, hogy a jubileumi évre az iskola körüli 100 km-es váltófutással hívják fel a figyelmet.
Forrás:  civiltv11


Legyél Te is Öko Hírnök

A Humusz Szövetség ingyenes 18 órás képzést indított általános iskola felső tagozatos és középiskolai tanárok, környezeti nevelők, ifjúsági vezetők számára. Az első turnus nagy sikerrel véget ért, de augusztus közepén még lesz egy kurzus az aktivitást vállaló érdeklődők számára.
Forrás:  civiltv11


Content Rumble

Kiszámolós sorozatunk záró epizódja, melyből kiderül mennyibe kerül egy FOTÓ-VIDEÓ STÚDIÓ. Nyitnál egyet? Roland elmeséli az összes tapasztalatát a stúdió nyitásról, üzemeltetésről és fejlesztésről.
Kiadások: 50 KATA - 200e-től Ingatlan - 30-140 Rezsi - 50-100e-től Új díszletek - 10e Fogyó papír egyéb, tisztító szer, festés stb - 4-5e Adobe - 5e könyvelő - 4e HIPA - 1e Web - 2e bank - 40e marketing = 396e/506e havonta + eszközök karbantartása, pótlása + x évente nagyobb felújítás (padló, hátterek, eszközpark) + alkalmazott...

Forrás:  Content Rumble

 

 

Egy boldog ember
Kocsma Televízió Kisbabot  /bővített válzozat/

”Káldy László a honlapra feltöltött művekkel saját bevallása szerint összesen 62 különféle díjat nyert magyarországi, illetve nemzetközi filmes versenyeken (van, amelyikkel egyet sem, van, amelyikkel többet is). Az 1938-ban született függetlenfilmes alkotó eredeti foglalkozását tekintve gépészmérnök, ám kisebb-nagyobb megszakításokkal már egyetemista kora óta készít filmeket – csupán kedvtelésből, saját eszközeivel, saját pénzéből és többnyire egyedül. Az elmúlt évtizedekben nagyon sok alkotást rendezett, melyekkel – részben a fent említett díjaknak köszönhetően – filmes körökben ismertségre tett szert, ám sajnos a nagyközönség nem nagyon ismerheti ezeket a munkákat. Ezen akar most Káldy honlapja elindításával változtatni: elhatározta, hogy „amíg még él, az internet segítségével közkinccsé teszi” műveit, hogy szélesebb körben is örömet tudjon szerezni velük. A honlapon olyan filmek nézhetők meg, mint a vándorcirkuszosokról szóló doku, a Santo és a többiek, a Kocsma Televízió vagy a szerelmes és egyéb feliratoknak, falfirkáknak utánajáró Love Story, a fergeteges filmes önarckép, a Képzeljék csak el (lásd képünket), az egy Tisza-menti horgásztanya önkéntes gondnokáról (A mindszenti kisrév gondnoka) vagy épp egy dzsessz-zenészről szóló portérfilm (Miklós), a Jaj már megint?! és a Rózsi, Rózsi mi bajod? című kisjátékfilmek vagy olyan formabontó kísérleti alkotások, mint a Kísérleti nyúl és A robogós ember vagy a Zenés film című rendhagyó útfilm.„Forrás:  Káldy László
Filmek:      kaldyfilm


Roland

”Heidrich Roland kísérletező gitáros és zeneszerző. Zenéjére és játékára leginkább a modern jazz, a blues, a progresszív rock, az avantgarde és a szabad improvizáció van hatással...„

 

 

Forrás:  heidrichroland.com