• Az utolsó módosítás ideje:   2020.01.10. 10: 22

  Civil TV 11

  Az itt, a bal oldali oszlopban látható videók a Civil TV 11 azaz Csanády László munkája, Ö egy újbudai lokálpatrióta
  „Csanády László ezúton kívánja megjelentetni azokat a kerületi kulturális, ifjúsági és szenior eseményeket megörökítő filmeket, amelyek az ismeretterjesztést, a szórakoztatást szolgálják. A rendszeres látogató ezen a fórumon a civil élet eseményeiről tájékozódhat.”  
  Elérhetősége: és/vagy civiltv11.blog.hu

 • Műemlék Albertfalva határán

   

  Most jött a hír, hogy 87 éves korában elhunyt Beleznay Andor az Albertfalvi Hely- és Iskolatörténeti Gyűjtemény megálmodja, nyugalmazott iskolaigazgató. Rá elékezem egy 2011-ben készült videó-összeállítással.

 • Újbudai gyökerű kiállítás.

   


  Január közepéig még megtekinthető a Duna Palotában a Betlehemi jászol kiállítás.

 • Albertfalva új közösségi tere, a „Szeglet”


  Új közösségi alkotóteret hozott létre a Salva Vita Alapítvány az Albertfalva u. 3 szám alatti, egykor volt Borostyán Patika épületében. A Szeglet Közösségi teret november közepén adták át. amely fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő kézműves műhelyeknek, érzékenyítő képzéseknek, alkotó és fejlesztő foglalkozásoknak, valamint közösségi eseményeknek ad majd otthont.

 • Új színházi játszóhely.

  A Színházak Éjszakája napján nyílt meg a Fadrusz utca 12 alatt az az impó-színház, amely a keresztségben a „Bejárat” nevet kapta.

 • 5 INGYENES TIPP a stabil kamerához

  5 OLCSÓ TIPP a stabil kamerához

  5 TIPP a jó vágáshoz

  5 TIPP kezdő vloggereknek

  • Heidrich Roland
   Egy tisztelt munkatársam, még az előző életemből.

   Roland ugyan már gyermekkorában kapcsolatba került a zenével, gitárt azonba eloször 14 éves korában vett a kezébe. Sokat köszönhet tanárának Csikós Attilának, aki a kezdeti években inspirálta, valamint mesterének, Szabó Sándornak, aki a zene mélyebb lényegébe avatta be.
   Webéap:  heidrichroland.hu

  • Szabó Gábor HSC operatőr
   milyen képességekkel és szaktudással kell rendelkeznie egy jó operatőrnek?

   Lassan tizenhárom -négy év telt el a sorozat elkészülte óta. Az egyes epizódokban feldolgozott témák a mai napig aktuálisak. Egy jó fotó vagy video készítéséshez elengedhetetlenül fontos a fény és árnyék minden tulajdonságának és ezek egymásra hatásának ismerete. Ezekhez adnak sgítséget a 12 részben feldolgozott témák. Érdekesség, hogy a már csak kuriózumnak számító vegyszeres fotókidolgozást is érinti a sorozat.  © 2014 by ARI

   A példasorozat filjei itt     Szabó Gábor operatőr