Módosítva:   2023.09.02. 16: 55

Tisztelt Vándor!

Ha erre hozott utad, engedd meg, hogy pár szóban megmutassam magam. Sajna már nem vagyok az a kimondott ifjonc, de mit tehetek ez állapot, el kell fogadnom. A nagy szerelem elég későn lobbant lángra egy C-16 iránt, de beteljesedett, és ezt követte egy C-64-es majd egy Amiga 500-as. De a sors nem adta meg azt a lehetőséget, hogy társam legyen egy Amiga 1200-as (le sem merem írni, hogy melyik év karácsonyára készültünk, és sehol sem lehetett kapni, mindenki azt kereste). De a kegyes sors megszánt, és kezdetét vette a PC korszak egy DX 2-es személyében. Most itt ülök, és eszembe jut, hogy mikor is volt az az idő, amikor a sárga VIM-es dobozra rézdrótot tekertem, és a plafonig ugrottam örömömben, amikor alig hallhatóan de (minden P 15-ös tranyó nélkül) megszólalt a detektoros rádió. Most pedig itt duruzsol a „Gép” mit áldok és átkozok, bár a végső szó mindig az övé. Mint az eddigiekből kiderült, a számítástechnikát csak hobbi szinten művelem, sok mindent a magam kárán tanultam meg, (magányos farkas, pardon, oroszlánként) és rájöttem mennyi mindent, nem tudok még, mert hajdani foglalkozásom (jelenleg „nyögdíjas”” vagyok) és eme hobbim két különböző pálya. Bár ha jobban belegondolok, azért akadtak találkozási pontok. Nem kívánom felvenni a versenyt (nem is tudnám) korunk titánjaival, csodálatos dolgokra képesek, és inspirálnak az újabb és újabb feladatok felé. Ezért határoztam úgy, hogy magam is megpróbálkozom egy honlap elkészítésével, tehát ami látható ez egy tanuló oldal, és nem végleges, ez már a sokadik mutáns. Mint említettem tanulok, ezért nem tervezek csillogó villogó dolgokat alkalmazni, ezt meghagyom a profiknak. A botcsinálta webmester lassan túl jut azon a ponton, amikor már annak is örül, ha végre valami úgy működött a lapon, amint az megálmodta, elképzelte. De most már kellene valami hasznos tartalom, mondjanak a sorok valami érdekeset is. A lap várhatóan állandóan változik, soha nem lesz kész, vagy befejezett, mert befejezni, nos azt hiszem nem is lehet, csupán abbahagyni. Szeretem a kihívásokat, de tisztában vagyok avval, hogy ez csak játék, de én a játékot is komolyan veszem! A lap története több stációt megélt, volt itt apróhirdető, és toplista is. De belefáradtam a sok „unatkozó ember” idétlenkedésébe, és töröltem a toplistát (arról nem is beszélve, hogy egy meg nem nevezett cégnél ezért elbuktam egy teljes évi előfizetést, de hatalom náluk, blokkolták a lapom qr code (pedig nem hibáztan, a bűnös egy török weblap volt). Ma már csak a következő témákkal foglalkozik a lapom, ez a webtévé, webrádió, videó. Minden szebben és jobban menne, ha nem volna a vékony pénz, mert abból várat (mert bizony valahogy nem így képzeltem el ezt az egészet, másképpen terveztem), ugyan csak nehéz felépíteni.
Kedves olvasó, ha idáig eljutottál, és nem fogyott el a türelmed, minden elismerésem a tiéd, de nem sokkollak tovább, azt hiszem belőlem ennyi is elég. Ha úgy gondolod, hagyhatsz üzenetet, ha kívánod, válaszolok is, de ha tán mégis több infó kellene, akkor kattanj ide a Facebook oldalamra vezető linkre.

Baráti üdvözlettel: Lengyel László  (Senex)

Hát igen, itt éltem ifjúi korom jó pár évét, és eljöttem már több mint 50 éve. Itt a jobb oldalon látható képen (a képre kattintva az élő látható) templomtorony szomszédságában laktam egykoron. - szívesen gondolok vissza azokra az időkre még ennyi idő elteltével is sok minden történés, és érzelem köt oda.
„ ... A kisalföldi tájakon - így Csorna területén is - az emberi kultúra első jelei már a Kr.sz. előtti évezredekben megjelentek. Ezt bizonyítja a legkorábbi lelet, az artézi kút fúrása közben talált kőmag is. A Kr. sz. előtti V-VI. század körül a vidék a nyugatról érkező kelták uralma alá került, mígnem a Római Birodalom légiói Augustus császár idején leigázták az itt élő kelta törzseket. A Csorna helyén kialakult település Pannonia provincia részét képezte ...”